Menu

Moje miejsce. Mój czas. Moja pasja.

Piekło jest tam, gdzie nic się nie gotuje i nikt nie czeka.M.De Blasi Tysiąc dni w Toskanii

Rolada z szynką i serkiem chrzanowym.

alw-4

Bardzo dekoracyjna i smaczna rolada. Pomysł blog Kuchnia Broni. z moimi zmianami. Polecam.

 

 Rolada z szynką i serkiem chrzanowym.

 

Ciasto I:

 

2 jajka

1 łyżka śmietany 18 %

2 łyżki oleju rzepakowego

2 łyżki mąki

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki serka śmietankowego

szczypta soli

 

Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i delikatnie połączyć z pianą z białek.

 

Ciasto II:

 

2 jajka

1 łyżka śmietany 18%

2 łyżki oleju rzepakowego

2 łyżki mąki

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

4 kostki szpinaku mrożonego (wcześniej należy go rozmrozić)

szczypta soli

 

Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i połączyć z pianą z białek.

 

Ciasto III:

 

2 jajka

2 łyżki mąki

1 łyżka śmietany 18%

2 łyżki oleju

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka koncentratu pomidorowego

szczypta soli

 

Białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, a następnie delikatnie połączyć z pianą z białek.

 

Dodatki:

 

200 g szynki

300 g serka śmietankowego chrzanowego

 

Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. W zależności od fantazji wylać ciasto, u mnie pasy. Piec w temp. 180º, funkcja góra dół 25-30 minut. Na zimnym cieście rozsmarować serek, ułożyć szynkę i zwinąć roladę. Schłodzić w lodówce.

Smacznego. 

© Moje miejsce. Mój czas. Moja pasja.
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci