Menu

Bez rezerwacji!

Piekło jest tam, gdzie nic się nie gotuje i nikt nie czeka.M.De Blasi Tysiąc dni w Toskanii

Zupa z dyni z ryżowymi pulpecikami.

alw-4

Sezon dyniowy w pełni. A u mnie kolejna odsłona zupy dyniowej, oczywiście z moimi zmianami. Polecam.  Pomysł tu

 

Obraz_1036 

 

Składniki:

 

1 kg obranej dyni

2 duże marchewki

2 duże ziemniaki

1 cebula

250 ml mleka

50 g masła

1 łyżeczka cukru

pieprz

0.5 łyżeczki przyprawy cząber

szczypta chili

0,5 łyżeczki zielonej ostrej pasty curry

0.5 szkl. ryżu

50 g startej goudy

2 łyżki posiekanego koperku

 

 Dynię, ziemniaki, cebulę i marchewkę zalewamy 1 l  wody i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy, dodajemy mleko, masło i przyprawy. Ryż gotujemy na sypko. Jeszcze gorący łączymy z serem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy lekko ostygnie formujemy małe klopsiki i wrzucamy do gotujące się zupy. Gotujemy 2-3 minuty. Przed podaniem możemy jeszcze zupę posypać koperkiem.

Smacznego

 

© Bez rezerwacji!
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci