Menu

Moje miejsce. Mój czas. Moja pasja.

Piekło jest tam, gdzie nic się nie gotuje i nikt nie czeka.M.De Blasi Tysiąc dni w Toskanii

Pesto z liści rzodkiewki.

alw-4

Jak dla mnie idealne. Moja wersja obiadu w 15 minut. Doskonale smakuje podane z makaronem, jak również do kanapki. 

 IMG_20190222_125405

Składniki:

 

Liście z jednego pęczka rzodkiewek

1 ząbek czosnku

5 łyżek oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia

Szczypta soli, 

sok z połówki małej cytryny

4 łyżki pestek dyni 

2 orzechy włoskie

 

Liście rzodkiewki dokładnie myjemy, wkładamy do zimnej wody i odstawiamy na kilka minut. Pestki dyni i orzechy prażymy na suchej patelni. Osuszamy liście i wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do uzyskania konsystencji kremu. Gotowe. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

© Moje miejsce. Mój czas. Moja pasja.
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci